Alex Koo Trio feat. Jean-Paul Estiévenart

29 maart 2019

(c) Robert Hansenne

De jonge pianist Alex Koo verscheen ongetwijfeld al op de radar van toegewijde jazzliefhebbers, maar staat nu ook klaar om een breder publiek in te palmen. Hij vormde onlangs een trio met zwaargewichten Mark Turner en Ralph Alessi en dat leverde een goed onthaald album op. Nu stelt hij zijn ‘Belgische’ Trio met Dré Pallemaerts en Lennart Heyndels voor. Speciaal voor deze bezetting componeerde Koo een nieuw repertoire en bovendien werd trompetklepper Jean-Paul Estiévenart aan boord gehesen.

Het parcours van Koo mag er best zijn. De Belgisch-Japanse West-Vlaming belandde via het conservatorium van Kortrijk in Amsterdam en Kopenhagen, om uiteindelijk halt te houden in New York. Daar maakte hij deel uit van een wervelende jazzscene en gaf hij les aan de New York University. Intussen reeg hij ook diverse prijzen aan elkaar en bleef hij als muzikant én componist verfijnen.

Koo speelde in Europa, de Verenigde Staten én Japan met internationale toppers als Kurt Elling, Benjamin Herman, Jasper Blom, en dus ook Mark Turner en Ralph Alessi. Met die laatste twee bracht hij in maart 2019 Appleblueseagreen uit, een album waarvoor het gezaghebbende Downbeat Jazz Magazine het compliment “Stunningly original” over had! De Standaard had het dan weer over “innemende kamerjazz” en prees het ingetogen samenspel van het trio.

Voor zijn nieuwe Trio werkt Koo samen met drummende veteraan Dré Pallemaerts (zie Melanie de Biasio, Bert Joris, Bill Carrothers,…) en de jonge bassist Lennart Heyndels (How Town, Ben Sluijs Quartet, Jef Neve,…). Samen houden ze compositie en improvisatie in een subtiel evenwicht, met als middelpunt een trance-achtige insteek die zorgt voor een organisch zwevende sound. Als extra speerpunt haalde Koo virtuoos Jean-Paul Estiévenart erbij. Die ontpopt zich steeds meer tot dé trompettist van zijn generatie. Zijn komst maakt het klanken- en kleurenpalet enkel nog rijker. Kortom: er vallen ontdekkingen te rapen.

Stunningly original…**** – Downbeat Jazz Magazine over het album met Mark Turner & Ralph Alessi
****1/2 – Jazzism over dat album

Alex Koo piano
Dré Pallemaerts drums
Lennart Heyndels bas
Jean-Paul Estiévenart trompet

Uitzonderingen: op 19 oktober wordt Jean-Paul Estiévenart vervangen door Joachim Badenhorst. Op 25 en 26 oktober wordt Jean-Paul estiévenart vervangen door Joachim Badenhorst en Dré Pallemaerts door João Lobo.
Op 15 november wordt Estiévenart vervangen door de Nederlandse altsaxofonist Ben van Gelder.

Alex Koo Trio feat. Jean-Paul Estievenart 30CC Wagehuys, Leuven Tickets
Alex Koo Trio feat. Jean-Paul Estievenart (tickets: info@toonvzw.be / aan de kassa) De Kleine Stooringhe, Roeselare
Alex Koo Trio feat. Jean-Paul Estievenart Handelsbeurs, Gent Tickets
Alex Koo Trio feat. Jean-Paul Estiévenart CC Casino, Koksijde Tickets
Alex Koo Trio feat. Joachim Badenhorst CC De Werf, Aalst Tickets
Alex Koo Trio feat. Joachim Badenhorst CC De Ververij, Ronse Tickets
Alex Koo Trio feat. Joachim Badenhorst GC De Muze Van Meise, Meise Tickets
Alex Koo Trio feat. Ben Van Gelder CC De Kimpel, Bilzen Tickets
Alex Koo Trio feat. Jean-Paul Estievenart cc De Schakel, Waregem Tickets
Alex Koo Trio feat. Jean-Paul Estiévenart NONA, Mechelen Tickets
Alex Koo Trio feat. Jean-Paul Estiévenart Flagey, Elsene Tickets

http://www.alexkoomusic.com/