Er beweegt wat…

EEN

De zomer is voorbij, de festivals zitten erop. Of toch bijna, want in Gent vindt deze week nog het ultrafijne stadsfestival Jazz in ’t Park plaats. Stilaan uitgegroeid tot een evenement van formaat, en ook dit jaar weer goed voor vier spetterende dagen met een gulle greep uit de hedendaagse Belgische jazz.

Je hoort er nieuw, aanstormend talent, maar ook veteranen die al even meedraaien. Er wordt heftig uitgehaald met veel volume, maar ook elegant geswingd. De ene keer is ’t klassiek spul, op maat van de liefhebber die houdt van de traditie, maar iets later wordt alweer buiten de lijntjes gekleurd.

(c) Pieter Clicteur

Er treden heel wat JazzLab-oudgedienden aan, maar ook Wasdaman, het project van Bas Bulteel dat binnenkort zijn debuutalbum uitbrengt (WERF Records) en in het voorjaar op tournee gaat met JazzLab. Pik ze zeker mee op donderdagavond om 22u!

Kortom: voor elk wat wils, en dat allemaal gratis in het gezellige Zuidpark.
Meer informatie vind je op de website.

 

TWEE

En dan maken we ons intussen ook klaar voor twee tournees die deze maand nog op gang komen:
* Alex Koo Trio feat. Jean-Paul Estiévenart > première in Flagey op vrijdag 20 september > Meer info en data HIER
* Stéphane Galland & (The Mystery Of) KEM > première in KAAP/De Werf op vrijdag 27 september > Meer info en data HIER

 

DRIE

Binnenkort starten we ook weer met onze JazzLab Classes: laagdrempelige jazzcursussen die zowel de leek als de meer ervaren luisteraar kunnen aanspreken. We introduceren je in de geschiedenis van de (Belgische) jazz, de belangrijkste muzikanten, invloeden en stromingen. Voor meer informatie en data kan je ook terecht op onze website.