Jazz Eats Borders: 21/10 in de Handelsbeurs

Voor wie het nog niet wist: in maart organiseerden we in de Gentse muziekclub Telex een bijzonder concert met Linus en het Duitse Pollon Trio. De muzikanten ontmoetten elkaar daags voor het concerts, spendeerden een dag samen en namen eigen en elkaars werk samen onder de loep.
Dat is de kern van Jazz Eats Borders: er wordt gekeken over land- en stijlgrenzen en gezocht naar kruisbestuiving die in het beste geval iets oplevert dat voor alle betrokkenen nieuw is.

Nieuwe editie: nu maandag (21/10) in de Handelsbeurs met het Jens Düppe Quartet en Kreis. De band van drummer Jens Düppe is zijn vlaggenschip en behoort tot de frontlinie van een nieuwe generatie Duitse bands. Het kwartet zit stevig verankerd in de jazztraditie, maar gaat er op een frisse manier mee aan de slag. Idem voor Kreis, het Belgische trio van Kobe Boon (bas), Benjamin Hermans (rieten) en Stan Maris (accordeon). Er is een link met jazz, improvisatie en kamermuziek, maar de band mijdt stereotypen en komt steevast op de proppen met bedwelmende composities die het beste van verschillende werelden verenigen.

Tickets (7 euro) en meer info via de website van Handelsbeurs. Tot dan!