JazzLab at Cultuurmarkt Antwerpen

De Cultuurmarkt van Vlaanderen geeft op zondag 25 augustus 2019 het feestelijke startschot van het nieuwe cultuurseizoen, met een ruime infomarkt en gratis optredens in het centrum van Antwerpen, van aan het station tot aan de Schelde. De Cultuurmarkt wil een zo groot en divers mogelijk publiek stimuleren om (meer) aan cultuur te participeren. De voorbije editie bracht 150.000 bezoekers tot in Antwerpen.

JazzLab neemt de programmatie van het jazzpodium op het Hendrik Conscienceplein voor zijn rekening. Van 13u tot 18u kan je daar terecht voor vijf performances van jonge artiesten die allemaal een persoonlijke invulling geven aan hedendaagse jazz en aanverwante genres.

+++ PROGRAMMA +++

13.00-13.25 uur
NATASHIA KELLY & JAN GHESQUIERE
Binnen hun trio zoeken Natashia Kelly en gitarist Jan Ghesquière samen met bassist Brice Soniano naar een evenwicht van song, improvisatie en poëzie. Als duo gaan ze naar de wortels van de jazz: de standards. Ze houden die steevast voor het licht met ragfijne arrangementen en subtiele interactie.
https://www.natashiakelly.com/

14.00-14.25 uur
NO WASABI
Machiel Heremans en Rebekka Van Bockstal, kortweg No Wasabi, zijn een experimenteel gitaarduo dat via dromerige klanken, echo’s en loops de luisteraar meeslepen in een muzikale trip. Gitaareffecten, vrije improvisatie en compositie op de wip tussen kracht en intimiteit.
http://www.rebekkavanbockstal.com/

15.00-15.25 uur
IDENTIFIED FLYING OBJECT (i.f.o.)
Dit duo van de Belgisch-Japanse pianist Alex Koo en de Hongaarse drummer Attila Gyárfás focust op het moment. Piano/toetsen, drums en elektronica zijn de ingrediënten voor een stoofpot van ideeën, stijlen en geluiden. Verwachtingen? Zet ze even opzij.
http://www.alexkoomusic.com/

16.00-16.25 uur
KREIS DUO
Het trio Kreis zoekt voortdurend het grensgebied op tussen bedwelmende kamermuziek en filmische finesse. Als duo dompelen accordeonist Stan Maris en rietblazer Benjamin Hermans de luisteraar nog sterker onder in een bad van intieme en fijnmazige interactie.
http://www.kreisband.com/

17.00-17.25 uur
ALEX KOO (solo)
Pianist Alex Koo maakte onlangs furore met internationale kleppers Ralph Alessi en Mark Turner. In september gaat hij via JazzLab op tournee met zijn Trio en gasten Jean-Paul Estiévenart en Joachim Badenhorst. Nu brengt hij een greep uit zijn études, gecombineerd met improvisaties.
http://www.alexkoomusic.com/

++++++++++

Tussendoor kan je op het plein ook nog een dansvoorstelling zien:

Om 14.30 en 16.30 uur (duur: 20 min.)
LIFE OF TREE
Life of Tree is een installatie opgebouwd uit jurken, geïnspireerd op spraakmakende vrouwen uit de geschiedenis. Zoals Regine Beer of Simone de Beauvoir. Al deze vrouwen hebben een stempel op de geschiedenis gedrukt door hun moed, kracht, intelligentie en pionierswerk. In Life of Tree zijn de jurken naast elkaar opgesteld. De dansvoorstelling, die bij de installatie hoort, introduceert
de verschillende karakters.
www.theatertol.com

++++++++++

Alle concerten zijn gratis.

Het volledige programma voor die dag vind je hier > http://www.cultuurmarkt.be/