Le Ravage d’Ali Baba: er beweegt wat

De eerste tournees en JazzLab Classes zijn intussen op gang gekomen, wat ervoor zorgt dat we ons kunnen laten meevoeren door de energie die bij zo’n activiteiten komen kijken.

Iets meer op de achtergrond is er ook vanalles gaande: Simon Plancke, Elias Devoldere, Thijs Troch en Hendrik Lasure bereiden intussen ‘Le Ravage d’Ali Baba’ voor, een project waar heel wat bij komt kijken. Het album werd intussen opgenomen in La Patrie, de studio van Koen Gisen, en kreeg intussen al een mix. We staan te popelen om binnenkort de eerste resultaten te kunnen delen.

Maar daarnaast is er nog meer aan de gang. Negen auteurs (Dalilla Hermans, Sabrine Ingabire, Ann Lamon, Rachida Lamrabet, Carmien Michels, Yasmien Naciri, Anne Provoost, Aya Sabi en Birsen Taspinar) trokken met de muzikanten en de vrijwilligers van Vzw Humain naar het vluchtelingenkamp van Duinkerke, hadden er gesprekken met vluchtelingen, tekenden hun verhalen op en verwerkten ze in persoonlijke teksten. Die teksten zullen één geheel vormen met de muziek. Het resultaat – een boek met een cd erbij – zal verschijnen via WERF Records en beschikbaar zijn vanaf de première op 1 december (KAAP, Oostende).

En dat is nog niet alles, want ook de Oostendse filmmaakster Lisa Tahon voegde zich bij de groep en maakte beeldmateriaal op maat van dit project. Het resultaat daarvan zal je kunnen zien tijdens de concerten (de hele reeks vind je hier).

‘Le Ravage d’Ali Baba’ is een project waar veel bij komt kijken, maar waarvan de waarde en het belang steeds tastbaarder worden. Een ambitieus artistiek project mét een luid kloppend hart dat iets wil doen aan de perceptie rond vluchtelingen, daar werken we graag aan mee. Snel meer!