Nieuw seizoen online

Nog één concert van Kleptomatics (je kan ze op 6 juni meepikken tijdens Festival Special in Geel), en dan zit ons seizoen er op. En wat een seizoen! We vierden onze 25e verjaardag met JazzLab 2.5. Vier artiesten kregen een carte blanche en maakten grote sier met mooie concertreeksen. Daarnaast organiseerden we nog vier tournees die elk een ander facet van de Belgische jazz lieten horen.

We zetten die ambitie verder in het seizoen 2019-2020:

We introduceren jonge talent Alex Koo met een topbezetting en gaan de hort op met een veteraan van de Belgische jazz die net de Sabam Award won, Stéphane Galland & (The Mystery Of) KEM.  Het is ook uitkijken naar Le Ravage d’Ali Baba, een ambitieus project van vier jonge voortrekkers dat inventieve muziek koppelt aan een maatschappelijk project rond vluchtelingen. De double bill van de Natashia Kelly Group en Pentadox (in trio- en sextetbezetting) is nu al een intrigerende spreidstand. Bruno Vansina trok naar een resem kleurrijke locaties, die hij op z’n beurt meeneemt naar de concertzalen onder de noemer 12/12. Met Wasdaman, een formatie rond Bas Bulteel, trekken we resoluut de kaart van de potige jazzrock. Afsluiten gebeurt met GingerBlackGinger, het JazzLab Impuls-project van bassiste Yannick Peeters, die internationale kleppers als Claron McFadden en Jim Black naar hier haalt.

Kortom: ons nieuwe seizoen bestrijkt het hele gamma van lyriek tot energie, bedwelmt met hypnotiserende songs, schopt je (hopelijk!) een geweten en prikkelt met pittige interactie en kleurrijk experiment. Voor meer informatie kan je terecht in het menu hierboven. We zien je graag op een van onze concerten!