Nieuwe laureaat JazzLab Impuls: GingerBlackGinger

De nieuwe laureaat van JazzLab Impuls is gekend! Contrabasiste Yannick Peeters heeft de jury unaniem overtuigd van haar project ‘GingerBlackGinger’. Peeters is een veelzijdige muzikante die bij JazzLab al meermaals de revue passeerde. Het moment is volgens ons aangebroken om Yannicks eigen project te presenteren (tournee april-mei 2020).

GingerBlackGinger ontstond bij Yannick als een mijmering, een antwoord op de vraag “Wat is mijn absolute dreamteam?” Claron McFadden, Frederik Leroux, Frans Van Isacker, Jim Black zijn voor haar muzikanten met een visie, een koppigheid, een hart voor eerlijke muziek waar men alleen maar respect voor kan hebben.

Alle ballast overboord.
Geen show, geen overbodige geste, maar wel eerlijkheid, puurheid, schoonheid in alle mogelijk vormen…
Van rauwe rock en pure avant-garde naar lyrische eenvoud – of van lyrische rock en eenvoudige avant-garde naar pure rauwheid – … De goesting om mee te denken, te componeren, teksten te schrijven is alvast aanwezig bij elke muzikant.

De unieke samenstelling van deze bezetting maakt het een opwindend en avontuurlijk gebeuren. Iedereen in dit project staat voor eerlijkheid en originaliteit. Zoeken naar contrasten tussen schoonheid, fragiliteit, rauwe en pure muziek – dat moet het zijn.

Yannick Peeters contrabas
Claron McFadden zang
Frederik Leroux gitaar
Frans Van Isacker saxofoon, klarinet
Jim Black drums

GingerBlackGinger is de laureaat van de Jazzlab Impuls 2018-2019. Een coproductie van JazzLab met Handelsbeurs, Flagey, De Casino, CC Muze, NONA, 30CC, Rataplan en KAAP.

Logo's JazzLab Impuls_lowres