Pers & première ‘Le Ravage d’Ali Baba’

In aanloop naar de première in KAAP (Oostende) op 1/12, werd Le Ravage d’Ali Baba gretig opgepikt door enkele media! Een greep uit de opvallendste stukken:

* maandag 25.11 verscheen een artikel in De Standaard (HIER)

* dinsdag 26.11 verscheen er bij Enola Magazine een zeer lovende recensie (HIER). We geven even de laatste alinea mee: “Le Ravage D’Ali Baba is een dapper album. Maar evengoed eentje dat moest gemaakt worden in deze barre tijden. Als totaalconcept is het geen muziek voor een groot publiek en de stelling dat het toch vooral preken voor de eigen kerk is, is niet geheel onterecht. Maar het gaat tegelijk voorbij aan de essentie. Het is muziek die prikkelt en aanzet tot nadenken. Dit is een werkstuk geworden dat de de mensen achter de clichés toont, met hun ervaringen en hun dromen. Schop de mensen een geweten, schreef Louis Paul Boon ooit. Dat is wat De Koffie Van Morgen hier doet. In woord, beeld en geluid. Le Ravage D’Ali Baba is misschien wel het belangrijkste album dat ons land dit jaar voortbracht.”

* woensdag 27.11 verscheen een interview in Knack (HIER)

* donderdag 28/11 was Simon Plancke op bezoek bij Music Matters op KLARA (HIER)

* vrijdag 29/11 bracht De Standaard een voorpublicatie van de tekst van Sabrine Ingabire die je ook in het boek vindt

En dan waren er ook nog aankondigen bij MusicZine en Draai om je oren.

Kortom, een drukke week. Intussen zijn er nog enkele kaarten beschikbaar voor de première van 1/12. Daarna reist het kwartet Vlaanderen en Brussel rond voor 11 extra concerten. Alle info en data vind je op onze site.

 

dav