Tournee januari-februari (deel 1): Natashia Kelly Group

Einde deze maand starten we een double bill, met de Natashia Kelly Group en Pentadox. We blikken eerst even vooruit op het eerste trio. Dit ontstond rond de as Natashia Kelly (zang) en Brice Soniano (contrabas). Samen zoeken ze intussen al jaren naar manieren om songs en fijnzinnige improvisaties samen te brengen. Dat leverde hen al heel wat duoconcerten en lof op. Daarnaast was Kelly ook regelmatig het speerpunt van een eigen band, waarvan de bezetting al enkele keren wisselde. Ze speelde ze o.m. met Yannick Peeters, Ruben Machtelinckx, Joachim Badenhorst, e.a.

Een kwartet met Soniano, Juan Parra en Edmund Lauret bracht de EP The Uncanny uit. Al die tijd bleven Kelly en Soniano (die in deze contreien vooral bekend is van Rawfishboys, Carate Urio Orchestra en 3/4 Peace) samen spelen, zo werkten ze o.m. aan Antwerpen Barokjaar, met muziek van o.m. Henry Purcell. De combinatie met gitarist Jan Ghesquière (Sinister Sister, Pieter Claus Quartet,…) pakte zo goed uit dat het drietal besloot om van dit trio een working band te maken. Eigen composities en covers zetten ze naar hun hand met een combinatie van poëzie en vrijheid die intussen uniek is.

Tijdens deze tournee met JazzLab zal deze Natashia Kelly Group zijn eerste langspeler – Inside The Wave – voorstellen. Je kan de songs hier al beluisteren. Kelly omarmt haar persoonlijke roots via de Ierse traditie van de ‘sean-nòs singing’. Met dit trio gaat ze op zoek naar een slalombeweging tussen stilte en ritmische trance, met a capella momenten, improvisaties en een poëtische rode draad.

Meer info en alle condertdata vind je HIER.