Try-out Le Ravage d’Ali Baba op 14/8

‘Le Ravage d’Ali Baba’: vier jonge muzikanten die verhalen van vluchtelingen creatief verwerken in concerten en een album & boek.

Met ‘Le Ravage d’Ali Baba’ willen Simon Plancke, Elias Devoldere, Thijs Troch en Hendrik Lasure de ontluisterende verhalen van vluchtelingen bij een breder publiek brengen. Dat gebeurt via een artistiek kader dat lak heeft aan grenzen. Net zoals de muziek een samengaan zal worden van akoestische en elektronische elementen, zo ook zullen muziek, tekst en beeld een geheel vormen.

Op 1/12 verschijnt de cd samen met een boek met teksten van geëngageerde auteurs – Yasmien Naciri, Aya Sabi, Anne Provoost, Dalilla Hermans, Carmien Michels, Sabrine Ingabire, Ann Lamon en Rachida Lamrabet – die samen met muzikanten en vrijwilligers een bezoek brachten aan de vluchtelingenkampen. Ze luisterden er naar de verhalen van mensen op de vlucht en zullen die verwerken in persoonlijke teksten.

De muzikanten brachten midden juli een week door in De Werf (Brugge) om een selectie te maken van gespreksfragmenten en veldopnames, en die te combineren met muziek. Een eerste try-out daarvan vindt op woensdag 14/8 plaats in Het Bruggenhuis in Geraardsbergen. Meer info HIER.

Op de hoogte blijven? Volg onze website en die van De Koffie Van Morgen.

Le Ravage d’Ali Baba is een productie van De Koffie Van Morgen, in coproductie met JazzLab en KAAP en in nauwe samenwerking met vzw Humain, Light of the Children, Lisa Tahon en vele anderen.