An Pierlé Quartet: ‘Wiga Waga’ uit op 29/1

Wiga Waga, het debuutalbum van het An Pierlé Quartet verschijnt op vrijdag 29 januari bij WERF Records. An Pierlé, Koen Gisen, Hendrik Lasure en Casper Van De Velde werkten eerder al samen voor de pop opera ‘Sylvia’, maar dit is iets anders. Het gaat hier niet om ‘An Pierlé-met-backing-band’, maar een hechte, nieuw eenheid die op zoek ging naar een heel eigen geluid. En dat is gelukt.

Intussen kan je op alle digitale platformen al luisteren naar singles “Slippery Fish” en “Imaginary Summer”. “Het resultaat is geen klassieke jazz, maar het bevat de charmerende verbeelding, vrijheid en vernieuwingsdrift die dat genre altijd bepaald heeft”, aldus de persrelease.  Het werd ook “(…)een balanceeroefening tussen experimentele pop en jazz-getinte excursies. In de vertrouwde omgeving van Studio La Patrie werkten de vier muzikanten aan een album dat Pierlé’s troeven intact hield en ze in een nieuwe context plaatste.”

Concerten zijn er voorlopig niet, maar we hebben wel een bijzonder alternatief. De Gentse Handelsbeurs zorgt via het Sound Of Ghent-platform voor een unieke livestream. Kopen je daarvoor een ticket, dan kan je het concert twee dagen lang (her)bekijken. Speciaal voor dit releaseconcert ontvang je €5 reductie op het album. Via het combiticket kan je dus zowel genieten van de livestream als van de opname op CD (€15) of LP (€20).