Seizoen 2020-2021 online!

Nog nooit voelde een nieuw seizoen aankondigen zo vreemd aan. Een virus richtte een onverwachte, maar nooit geziene ravage aan binnen verschillende sectoren. De cultuursector heeft zich na die eerste schok echter herpakt en is meteen op zoek gegaan naar alternatieven, andere denkpistes om cultuur toch een plaats te geven. Dat is bij JazzLab niet anders. We geloven meer dan ooit in onze missie en zullen er samen met onze partners alles aan doen om opnieuw prachtige Belgische jazz tot bij het publiek te brengen. Hoe dat gebeurt, dat kan wijzigen van locatie tot locatie. We moeten soms inventief zijn en altijd een ‘plan B’ achter de hand houden, maar er wordt met man en macht gewerkt om concerten te laten plaatsvinden in de best mogelijke omstandigheden. Zodat het voor artiest én publiek genieten wordt, op een comfortabele én veilige manier.

Maar dus, seizoen 2020-21. Met acht tournees: twee double bills, een concertreeks rond een label, een herneming uit ons vorige seizoen, eentje die verschuift van het voorjaar naar het najaar, en dan nog eens drie ‘reguliere’ tournees met uiteenlopende stijlen en bezettingen. Op een drafje door het aanbod:SEP: WASDAMAN

De kanonnen van april. Hyperstrakke band rond toetsenman Bas Bulteel, die de meer traditionele jazz van voorheen inruilt voor een vlammende cocktail tussen knetterende jazzrock, fusion en hedendaagse turbogekte.

SEP-OKT: DOUBLE BILL KREIS / THUNDERBLENDER
Tussen mijmerende weemoed en verrassende spanning. Twee jonge trio’s die elk een eigen zone afgebakend hebben. De ene met weemoed en filmische vervoering, de andere met pittige contrasten en vernuft.

OKT-NOV: JAZZLAB SOLO: TUUR FLORIZOONE / SIMON SEGERS
Water en vuur. Hemel en aarde. En België in een notendop. Twee meesterinstrumentalisten die behoren tot de absolute top van de Belgische jazz. Accordeon staat voor zwier en melodie. Drums voor broeierigheid en ritme.

DEC: ASPEN LABEL NIGHT
Een brede waaier voor fijnproevers. Aspen Edities is in geen tijd uitgegroeid tot een vrijhaven voor buitengewone en integere creaties. De muziek past, net als het artwork van de releases, in een zeer doordachte, maar toch spontaan aanvoelende esthetiek.

JAN-FEB: AN PIERLÉ QUARTET
Een knetterende mix op de wip tussen pop, jazz en experiment. Iets nieuws dat toch ook vertrouwd klinkt. Een verbond van twee generaties die elkaar vinden in een verwante spirit en zoektocht naar muzikaal avontuur.

FEB-MAA: LE RAVAGE D’ALI BABA
Verhalen en impressies uit vluchtelingenkampen verwerkt in een creatieve, uitdagende voorstelling met muziek, woord en beeld. Een herneming, wegens nog altijd even relevant. Weliswaar met een gewijzigde bezetting en nu ook als schoolvoorstelling.

MAA: GRAND PICTURE PALACE
Een XL droomproject. Bassiste Anneleen Boehme kennen we al langer als een spilfiguur van de Belgische jazz, maar nu treedt ze naar voren met een ambitieus eigen project, een nonet op de wip tussen jazz en klassiek.

APR-MEI: SMALL WORLD
Groove, soul en bakken speelplezier. Ons seizoen afsluiten doen we met een band die keer op keer bewijst dat jazz en op een top live gebeuren is. België meets Zuid-Afrika in een bruisende, sensuele en energieke cocktail.

 

De specifieke data volgen snel, zodra we alle mogelijkheden voor alle artiesten en locaties op een rijtje hebben gezet. Seizoen 2020-2021 zal anders zijn, maar jazz was altijd al ’the sound of surprise’, en dat zal ook nu weer het geval zijn. Tot binnenkort!