Update zomerconcerten: Veder, 12 12, Jazz in ’t Park

De nieuwe realiteit betekent vooral: bijsturen en flexibel zijn. Zo doen er zich ook een paar wijzigingen en aanvullingen voor in de komende periode:

* Veder speelt zoals gepland op 26 augustus op Bijloke Wonderland, het gezellige zomerfestival dat plaatsvindt op de Bijlokesite. Enige wijziging is dat trompettist Eivind Lønning helaas niet van de partij kan zijn. Hij wordt vervangen door saxofonist Sam Comerford. En die zien we binnenkort weer terug tijdens zijn JazzLab-tournee met Thunderblender. Het concert van Veder is uitverkocht.

* Op 1 september kon je op diezelfde locatie normaal gaan kijken naar de double bill met Tuur Florizoone en het project ‘Le Ravage d’Ali Baba’ van De Koffie van Morgen. Het bleek echter te complex om een concert van die laatste te realiseren. In plaats daarvan krijg je wel een concert van het Bruno Vansina Quintet met 12 12. Deze voorstelling, die muziek en beeld combineert, was net op tournee toen we in lockdown gingen. Deze buitenkans zal de 8 weggevallen concerten niet compenseren, maar het is mooi dat dit uit de bus kwam. Ook voor het publiek aan absolute aanrader. Dit concert is ook al even uitverkocht.

* Jazz in ’t Park heeft ook zopas laten weten dat er ook in 2020 een editie kan plaatsvinden. Van 3 tot 6 september kan je in de Sint-Pietersabdij terecht voor 4 dagen Belgische topjazz. Het is allemaal wat kleinschaliger en je moet registreren (dat doe je vanaf woensdag 26/8), maar het blijft gratis. En met de komst van de Lara Rosseel Band (4 september om 12.30u) kan je meteen ook een glimp opvangen van JazzLab Seizoen 2021-2022. Tot binnenkort!