Vooruitblik met Kreis

Achter de schermen werken we al aan seizoen 2020-2021. Een van de bands waar we dan mee op tournee gaan, is Kreis. Dit trio danst gracieus op het slappe koord tussen jazz, kamermuziek en filmische bedwelming. De combinatie van accordeon, contrabas en sax/klarinet speelt daarbij een grote rol. Stan Maris, Kobe Boon en Benjamin Hermans zijn nog jong, maar hebben er wel al heel wat ervaring op zitten. In 2019 brachten ze debuutalbum Askr uit, de opvolger is klaar wanneer ze aan hun tournee beginnen.

*** Het concert van 3 april werd helaas geannuleerd! ***

Op vrijdag 3 april kan je ze al aan het werk zien in Cultuurcentrum De Ververij in Ronse, waar ze openen voor een kwartet dat tot de verbeelding spreekt. ‘Charms Of The Night Sky’ bracht twintig jaar geleden Dave Douglas, Mark Feldman, Guy Klucevsek en Greg Cohen bij elkaar. Die bijzondere combinatie van trompet, viool, accordeon en bas herhaalt Feldman (zie: John Zorn) nu door samen te spelen met Belgische toppers Bart Maris, Philippe Thuriot en Kristof Roseeuw. Kortom: kwaliteit gegarandeerd en je kan in één beweging ook Kreis ontdekken!

Opgelet: dit concert vindt uitzonderlijk plaats op deze locatie: Brouwerij Dekeyzer in de Priestersstraat 13 te 9600 Ronse. Meer info op de website van De Ververij.