Zomerconcerten: Bijloke Wonderland & Jazz Middelheim

BIJLOKE WONDERLAND opent weer z’n deuren met een waanzinnig divers aanbod van 10 tot 29 augustus. Muziek, theater en meer kan je er meemaken in de gezellige binnentuin van de Gentse Bijlokesite. En je kan er opnieuw goed JazzLab-volk aan het werk zien. Op 13 augustus speelt Backback ten dans. Het flamboyante trio van Filip Wauters, Marc De Maeseneer en Giovanni Barcella, samen goed voor een forse hap uit de Gentse scene, versmelt rock, jazz en impro tot een explosieve cocktail. De drie gaan nu aan de slag met het tijdloze oeuvre van Duke Ellington, maar de goede verstaander beseft dat ze er een typische Backback-draai aan zullen geven. Gordels vast!

Een week later, op 20 augustus, krijg je nog eens de kans om Small World aan het werk te zien. Het kwintet sloeg oorspronkelijk een brug tussen België en Zuid-Afrika, maar zag z’n tournee deels in duigen vallen. Toch konden een aantal concerten plaatsvinden met een compleet Belgische bezetting – met naast vaste waarden Ewout Pierreux, Steven Delannoye en Teun Verbruggen ook nog Yannick Peeters en Carlo Nardozza – en het werden stuk voor stuk fraaie muzikale avonturen die gloeien met warme swing en temperamenten. Fijn dat we ze nog eens kunnen presenteren, hopelijk onder een weldoend, broeierig zonnetje.

Beide concerten op Bijloke Wonderland zijn gratis, mits reservatie! Voor het volledige programma kan je terecht op de website van De Bijloke.

*****

EDIT: Deze voorstelling werd helaas geannuleerd.
Op 15.08 gaan kijken naar ‘Le Ravage d’Ali Baba’ tijdens JAZZ MIDDELHEIM. ‘Buitengewoon’ is zo’n label dat vaak niets zegt, maar het is zelden zo toepasselijk als voor deze voorstelling rond verhalen van vluchtelingen. Net zoals die verhalen kunnen verwarren, dubbele lagen bevatten en vooral prachtig bewijs zijn van het doorzettingsvermogen van mensen op de vlucht, zo ook is de muziek erop uit om te prikkelen en te doen nadenken, meer dan antwoorden aan te bieden op een bordje.

Muzikanten Simon Plancke, Jozef Dumoulin en Els Viaene nemen je mee op een auditieve trip, die in combinatie met tekstfragmenten en exclusief beeldmateriaal van Lisa Tahon steeds garant staat voor een belevenis die je even goed door elkaar schudt. Het wordt het ongewone einde van een festivaldag waarop je ook kan gaan kijken naar goed volk als Anouar Brahem, Stefano di Battista, Youn Sun Nah, Michel Portal en drie projecten van Toine Thys. Meer info & tickets vind je via de website van het festival. Binnenkort volgt er ook meer info over de inzamelingsactie die aan dit concert gekoppeld wordt.