(c) Hans van der Linden
(c) Hans van der Linden 

*** LEES ONS INTERVIEW MET RUBEN MACHTELINCKX ***
*** BEKIJK HET ARTWORK VAN DE ASPEN-RELEASES ***
*** BELUISTER DE ASPEN EDITIES PLAYLIST OP SPOTIFY ***
*** BEKIJK HET OVERZICHT VAN ALLE MUZIKANTEN ***

Een brede waaier voor fijnproevers

Geen band deze keer, maar een label. Aspen Edities is een klein, onafhankelijk platenhuis dat zich op de kaart gezet heeft met prachtig vormgegeven releases. De muziek beweegt tussen jazz en improvisatie, hedendaagse klassiek, pop- of folkinvloeden, en elektronica. Deze label night combineert vaste waarden – Veder, Linus + Økland/Van Heertum/Zach, en Machtelinckx/Badenhorst/Cools/Gouband (Porous Structures) – met extra combinaties van muzikanten uit de dichte en iets minder dichte omgeving van Aspen.

ASPEN EDITIES

Aspen Edities werd opgericht door muzikanten Ruben Machtelinckx en Niels Van Heertum, samen met schrijfster Sanne Huysmans. Ze geven naar eigen zeggen ‘integrale muziek’ uit, muziek die ontsnapt aan traditionele genres, gemaakt door muzikanten die op koppige wijze een geheel eigen pad kiezen. En die ambitie levert op: de releases worden steevast enthousiast onthaald in binnen- en buitenland. Het debuutalbum van het kwartet Porous Structures won de Klara Award voor de beste Belgische jazz cd van 2019.

Onderaan deze pagina vind je de data en artiesten van de label nights.

Deze concertreeks was de laureaat van Jazzlab Impuls, een coproductie van JazzLab met Handelsbeurs, Flagey, De Casino, CC Muze, NONA, 30CC, Rataplan en KAAP.

WEBSITE
https://aspenedities.com/

Aspen Entente (podcast)

PERS

Als het geraas is gaan liggen zal deze kleine, maar met liefde, creativiteit en persoonlijkheid samengestelde catalogus nog altijd overeind staan als een weldoende oase voor nieuwsgierige oren en ogen.” – Enola Magazine

“Op het door Koen Gisen in de Gentse La Patrie opgenomen ‘Evergreen’ is in alle stilte een natuurkracht aan het werk. Van Heertum & co. claimen eigen ruimte en vullen die naar eigen believen in. Minstens zo opvallend is de emotionele rijkheid die dit album kenmerkt : er is het zachte ontluiken bijvoorbeeld, net als het fluisteren van woorden. Maar wat een poëtische zeggingskracht. Wat deze tijdloze klankenwereld allemaal oproept, gaat vér voorbij het zegbare. Ontdek het, koester het als een geheim.” – Written In Music

ARTIKELS

Concertverslag Aspen Label Night (De Standaard)
Concertverslag Aspen Label Night (Musiczine)
Aspen Edities bij Music Matters (Klara)
Portret van Ruben Machtelinckx & Aspen Edities (Downbeat)
Artikel Aspen Edities (Enola)
Artikel Aspen Edities (All About Jazz)
Artikel Aspen Edities (Jazzenzo)
Vooruitblik tournee (Knack/Liever Live)
Vooruitblik tournee (Luminous Dash)
Recensie Porous Structures (De Standaard)
Recensie Porous Structures (All About Jazz)
Recensie Porous Structures (Jazzhalo)
Recensie Promesa (Dansende Beren)
Recensie Promesa (Enola)
Recensie Ruben Machtelinckx/Frederik Leroux (Opduvel)
Recensie Veder (Opduvel)

CONCERTDATA