Duik onder in de trance van Maris

Op 14 november start onze compacte tournee met het kwintet Maris. En dat wordt ongewoon, want Maris klinkt niet als een jazzband. Maris is ook geen jazzband. Ze spelen pop. Maar dan wel van de soort met de openheid van de jazz en de vrijheid van de improvisatie.

(c) Mathias Pico

Zangeres Mariske Broeckmeyer hangt al langer uit in muzikale oorden die lonken naar het hoge noorden. Haar muziek is regelmatig iel en bezwerend, mikt op hypnose en avontuur. Of, zoals een recensie in daMusic het samenvat: “De sferische Scandinavische mijmeringen verankeren zich in een meer popgericht geluid met jazzinslag, waarin ‘OK Computer’-iaanse allures doorsluimeren. Een soundtrack die je meezuigt in een spanningsveld tussen elektronica en hypnotiserende ritmes.”

Samen met Silke Blankers (zang, synth), Laurens Smet (bas, Moog), Thomas Jillings (sax, synth) en Louis Evrard (drums) creƫert Marske Broeckmeyer een muzikale reis vol melancholie en mysterie die het nu eens moet hebben van introverte bewegingen en dan weer voor een dramatischer geluid. En eindelijk kunnen we de muziek van album By Virtue Of The Absurd (WERF Records) live meemaken.

CONCERTDATA:

14.11 kunstencentrum nona, Mechelen – tickets
21.11 KAAP, Oostende – tickets
24.11 30CC, Leuven (+ The Breath) – tickets
01.12 Muziekcentrum Track*, Kortrijk – tickets
02.12 Handelsbeurs, Gent – tickets