Het artwork van Aspen Edities

 © Loïc Van Zeebroek
© Loïc Van Zeebroek

Het label Aspen Edities heeft zich op de kaart gezet met een fraaie reeks releases die bijzondere muziek combineren met al even opvallend artwork. De muziek verkent steevast de zone tussen jazz/improvisatie, hedendaagse muziek, folk, pop of elektronica. Voor het artwork wordt samengewerkt met gerenommeerde beelden kunstenaars. Meer daarover lees je in ons interview met Ruben Machtelinckx. Maar het artwork van die releases is ook de moeite om onder de aandacht te brengen.

Zo werkte Linus voor enkele albums al samen met Ante Timmers, die ook de prachtige video maakte voor de tournee. Daarnaast wordt voor het artwork samengewerkt met beeldende kunstenaars uit binnen- en buitenland, van verschillende generaties. Een goede reden om de 10 releases die nu beschikbaar zijn eens op een rijtje te zetten.

Voor de liefhebbers is er trouwens goed nieuws, want het label heeft intussen alweer wat nieuwe releases op stapel staan: binnenkort verschijnt een album van Eyvind Kang (met o.m. Bill Frisell), en daarna komt er nog werk aan van Leroux/Van Isacker/Vanderstraeten, Veder, Linus + Økland/Van Heertum/Zach en het duo Ruben Machtelinckx & Arve Henriksen. Ga zeker ook eens kijken bij Aspen Edities.