Lof voor Grand Picture Palace

Op 19/2 verscheen het debuutalbum van Grand Picture Palace, het nonet rond bassiste Anneleen Boehme. Die heeft geprobeerd om twee grote liefdes – jazz en klassiek – bij elkaar te brengen, wat wonderwel gelukt is. Niet enkel door het combineren van een jazzkwintet met een strijkkwartet, maar ook door de twee werelden zo genereus in elkaar te laten overvloeien.

Dat leverde intussen al enkele mooie artikels en recensies op. Zo kon je interviews lezen in o.m. Focus Knack en De Standaard, terwijl er ook een mooi stuk verscheen in De Tijd met de veelzeggende titel ‘Contrabas in technicolor’. De recensie die verscheen bij Jazz’Halo vat het eigenlijk heel mooi samen:

“‘Vuurtoren’ is een onverbloemde ode aan Philip Glass en Gavin Bryars met diens ‘Jesus Blood Never Failed Me’ voorop. Dat Boehme tevens in haar persoonlijke discotheek Bryars zijn ‘By The Vaar’ heeft, uitgevoerd door Charlie Haden en het English Chamber Orchestra, verklaart veel, zo niet alles. Voeg daar nog een knipoog aan toe naar Rêve d’Éléphant (het hoekige en kubistische ‘Maryward’) en de impressionistische afsluiter met bas en cello (‘Harma’) en je hebt een idee van wat zoal op het programma staat bij Grand Picture Palace.”

Kortom: er worden hoge ogen gegooid. Dat maakt het wrang dat ook deze tournee niet kon plaatsvinden, maar er is wel een pleister op de wonde. Het concert in Handelsbeurs op 1 april wordt een livestream via het Sound Of Ghent-platform. Voor 5€ krijg je een uitmuntende ervaring voorgeschoteld, die je bovendien twee dagen kan herbekijken.