fbpx

6 januari 2021
admin

(c) Pull & Over Photographs

Rapidman is een nieuwe superband die bestaat uit sterke en ervaren persoonlijkheden die te horen waren/zijn bij o.a. Nordmann, Flat Earth Society, Arno, HAST, Arsenal en meer. Blazers Rob Banken en Peter Delannoye (zie ook: Kleptomatics) legden het fundament en kregen snel gezelschap van Dries Geusens en Matthias De Waele. Met dat kwartet hadden ze al een stijl met vele gezichten: jazz, rockinvloeden en experimentele tinten en een sound die zowel potig als gelaagd was.

Met de komst van vijfde man Mirko Banovic op elektronica viel alles in z’n plooien. Dit is immers zo’n band die je alle hoeken van de kamer kan laten zien zonder de controle uit het oog te verliezen, die je voortdurend laat voelen dat er iets gebeurt, uitpakt met knallende energie, lyriek en catchy melodieën. Rapidman voegt de jazztraditie naadloos samen met hedendaagse geluiden en invloeden. Die toekomst begint nu!

De tournee gaat gepaard met de release van het debuutalbum van Rapidman. Luister intussen naar “Gafanoto” of “Slechgaan”. Het full-album verschijnt op 15 maart bij Solidude Records.

Rob Banken altsax
Peter Delannoye trombone
Dries Geusens bas
Matthias De Waele drums
Mirko Banovic elektronica

WEBSITE
http://www.rapidmanmusic.com/


PERS
Spot on Rapidman (Metro)
Première single “Gafanoto” (Dansende Beren)
Aankondiging single “Gafanoto” (Luminous Dash)
Verslag Spot On Jazz, met HAST, John Ghost & Rapidman (MusicZine)
Aankondiging debuut-EP (DaMusic)

CONCERTDATA

Rapidman Handelsbeurs, Gent
Rapidman CC Muze, Heusden-Zolder
Rapidman CC Het Spoor, Harelbeke Tickets
Rapidman Muziekclub N9, Eeklo