Albumrelease Profound Observer / interview Focus Knack

Op 20 januari verscheen I Choose Not To, het debuutalbum van Profound Observer, het trio waarvoor saxofonist Lennert Baerts zich omringt met gitarist Vitja Pauwels en drummer Daniel Jonkers. Je kan een exemplaar aanschaffen via WERF Records en luisteren via alle digitale kanalen. Of je kan even wachten tot de start van de tournee, op 5 februari, wanneer het trio een reeks concerten start waarvoor ze samenspelen met de muzikant die ook al op het album te horen is: Bert Joris.

Het wordt alleszins uitkijken naar deze samenwerking. De vuurdoop tijdens het voorbije BRAND! Festival was alleszins een schot in de roos, met veel intimiteit en vrijheid, net concepten die voor Baerts zo belangrijk zijn. Hij mag nog jong zijn, maar de man speelt met een opvallende maturiteit en bewaart een knap evenwicht tussen sterk uitgewerkte composities en vrijheid. De composities zijn geen afgewerkte producties, maar springplanken voor verdere exploratie. En de komst van een icoon als Joris zorgt ervoor dat je een bijzondere combinatie van stijlen en generaties te horen krijgt!

Lees zeker ook het interview met Focus Knack eens dat zopas verscheen. Daarin kom je meer te weten over Baerts, zijn muziek en zijn opvallende gedrevenheid.

Hier vind je meer info & alle concertdata.