Singles voor Natashia Kelly en Profound Observer

2023 zullen we starten met twee stevige tournees van nieuwe projecten die meteen tot een album leiden bij WERF Records.

Van 12 januari tot 19 februari speelt Natashia Kelly met haar project ‘Dear Darkening Ground’, waarmee ze de laureaat was van JazzLab Impuls. Inspiratie voor dit project deed ze op bij dichters als R.M. Rilke en W.B. Yeats, die een hele tijd geleden al waarschuwden voor een rampzalig onevenwicht tussen mens en natuur. Kelly bouwt erop verder, maar wel met een hoopvolle boodschap en muziek die onder de huid kruipt in de zone tussen jazz, folk en pop. Daarvoor omringt ze zich met een erg knappe band, met Ruben Machtelinckx (gitaar, banjo), Nicola Andrioli (piano), Yannick Peeters (bas) en Dré Pallemaerts (drums). Intussen verscheen eerste single “Dear Darkening Ground” al. Op 13 januari verschijnt het album, dat je natuurlijk ook op alle concerten van de tournee kan kopen.

Beluister hier de single op alle online platformen of bekijk de videoclip.
Meer info en alle concertdata vind je hier.

 

Van 5 februari tot 28 april speelt Profound Observer & Bert Joris ook een reeks concerten. Het trio Profound Observer werd opgericht door de jonge saxofonist Lennert Baerts, die in geen tijd uitgegroeid is tot een van onze boeiendste jonge jazzmuzikanten. Hij vond ideale metgezellen in Vitja Pauwels (gitaar) en Daniel Jonkers (drums), muzikanten waarmee hij duikt in klank, intimiteit en vrijheid. Op hun album I Choose Not To hoor je een bevlogen band aan het werk met een heel eigen synergie. Die krijgt nog een bijzondere wending wanneer ze vergezeld worden door Bert Joris, trompettist, arrangeur, componist én vaste waarde van de Belgische jazz. Hun vuurdoop tijdens het voorbije BRAND! festival was er alleszins eentje die doet uitkijken naar meer!

Beluister singles “Concealed in Ice” en “Solace in Solitude” uit album I Choose Not To dat op 20 januari verschijnt bij WERF Records.
Meer info en alle concertdata vind je hier.