Stel je kandidaat voor een tournee met JazzLab!

Wil je in aanmerking komen voor een tournee met JazzLab, stuur dan je aanvraag naar onderstaand adres:
  • minstens dertig minuten muziek, op cd, downloadbaar of via streaming
  • tracklist
  • bezetting
  • bio’s van de bandleden
  • eventueel foto’s (in hoge resolutie)

mik.torfs[at]jazzlab.be

JazzLab
Jozef Kluyskensstraat 2, 9000 Gent

Je kan het hele jaar door voorstellen sturen. Deze worden een paar keer per jaar besproken door de coördinator van JazzLab en enkele adviseurs en programmatoren. De definitieve selectie wordt in oktober gemaakt. Dan worden de tournees vastgelegd voor het seizoen dat na de eerstkomende zomer begint.

We staan open voor ideeën die buiten de lijntjes kleuren en horen graag de specifieke context van je vraag naar een tournee. Plan je een opname waarvan je de release wil promoten? Wil je een buitenlandse gastmuzikant uitnodigen? Heb je een programma dat kan aanslaan als schoolvoorstelling? Neem gerust contact op om van gedachten te wisselen.

Projecten die zich kandidaat stellen voor een tournee, kunnen alvast noteren dat de programmapresentatie van seizoen ’19-’20 (met enkele showcases van bands die zullen touren) valt op 11 december ’18 (namiddag- in De Casino te Sint-Niklaas. Een showcase spelen voor onze partners/programmatoren kan het aantal boekingen ten goede komen.

LOOP JE MET AMBITIEUZERE PLANNEN ROND DIE MEER OMKADERING OF ONDERSTEUNING VRAGEN DAN EEN KLASSIEKE TOURNEE, DAN KAN JE EEN KANDIDATUUR INDIENEN VOOR DE JAZZLAB IMPULS (COPRODUCTIE).