Constellations, een internationaal uitwisselingsprogramma dat inzet op groei

Negen partnerorganisaties van het Europe Jazz Network (EJN) uit negen landen bundelende krachten met Constellations. Constellations is een nieuw gezamenlijk uitwisselingsprogramma voor de ontwikkeling van kunstenaars.

Elke partner heeft al zijn eigen gerespecteerde talentontwikkelingsprogramma (voor JazzLab en Powered by Tinc is dat Stepping Stone) en heeft een van zijn alumni-artiesten voorgedragen voor deelname aan Constellations. Artiesten en partners bezoeken en nemen deel aan een ontwikkelingsprogramma of residentie in een ander land, leren over lokale ecosystemen en sluiten zich aan bij werkgroepen van muzikanten, creatieven en andere muziekprofessionals. Alle artiesten en partners zullen ook deelnemen aan belangrijke jazz netwerk evenementen zoals jazzahead! en de Europe Jazz Conference om een dieper inzicht te krijgen in de context.

De Belgische muzikant die deelneemt, is saxofonist Mattias De Craene. Hij zal naar Noorwegen gaan, op zoek naar nieuwe connecties en de inspiratie die een andere scene hem kan bieden. België ontvangt de Italiaanse Alessandra Bossa, die nieuwsgierig is naar het kruispunt van jazz, improvisatie en elektronica. Tijdens haar verblijf wordt ze helemaal ondergedompeld in onze jazzscene.

Meer lezen over dit nieuwe programma en de deelnemers? Dat kan op onze Constellations-pagina.
Constellations wordt gefinancierd door de Europese Unie.