The Flipside Paradox LP release + Hendrik Lasure, Casper Van De Velde en Erik Bogaerts

The-Flipside-Paradox-1580x354

Na een jaar ‘instant composing concerten’ van Eindhoven tot Gent, presenteert The Flipside Paradox in Trefpunt Gent een dubbele LP. De plaat werd ingespeeld door de 25 Belgische en Nederlandse jazz-, rock- en elektronicamuzikanten die het afgelopen jaar in wisselende samenstellingen improvisatieconcerten gegeven hebben. De Belgische release van deze LP komt er op vrijdag 4 november (adres Trefpunt: Bij Sint-Jacobs 18, 9000 Gent).

The Flipside Paradox speelt in double bill met Hendrik/Casper/Erik, een project dat radicale improvisatie, noise en jazz combineert. Aan de keys zien we Hendrik Lasure, die in november met SCHNTZL een indrukwekkende tournee in Vlaanderen en Wallonië afwerkt. 

Hendrik Lasure (Piano, keys, electronics) (BE)
Erik Bogaerts (Saxen) (BE)
Casper Van De Velde (Drums, percussion) (BE)

De LP van The Flipside Paradox is het orgelpunt van een intensief uitwisselingsjaar tussen Vlaanderen en Zuid-Nederland. Jazz, improvisatie, intuïtieve soundscapes, wondermooie melodieën of pokkeherrie, het werd allemaal verkend en binnenstebuiten gekeerd in de clash van de Zuid-Nederlandse en Vlaamse jazz- en improscene, met als uitvalbases Eindhoven en Gent. Een vaste basisband nodigde op zijn maandelijkse sessies de meest getalenteerde jonge muzikanten van de verschillende scènes uit om elkaars wereld te verkennen. Dat gebeurde eerst hoogstpersoonlijk en intiem, solo of in duo, waarna de hele band op het podium samen een muzikale ontdekkingsreis ondernam. The Flipside Paradox was als het ware een reizend improvisatiepodium en muzikaal laboratorium.

De vaste band en organiserende partners JazzLab Series en Stichting Zesde Kolonne stonden garant voor een coherent artistiek verhaal, dat gevoed en aangedikt werd door tal van creatieve en dwarse geesten. De jazz en improscene van Zuid-Nederland en Vlaanderen zullen nooit meer dezelfde zijn!

No Shows found

Flipside paradox_logoThe Flipside Paradox Band
Bart Maris – trompet (BE)
Lieven Van Pée – contrabas (BE)
Luk Sponselee – synths (NL)
Niels Duffhues – gitaar (NL)
Bert Hornikx – drums (BE)

Initiatief/coördinatie:
Stichting De Zesde Kolonne (Eindhoven)
JazzLab Series (Gent)

Partners:
BesteBuren
Gent kleurt Oranje/Stad Gent
Hot Club De Gand (Gent)
De Studio (Antwerpen)
Zwart Wild (Gent)

Ondersteund door Stad Gent. 

20150430-NIEUWS-05 from AVS on Vimeo.

Geen Evenementen